Byron Hinterland Residence

Byron Bay NSW

The house is in rolling hills in the Byron Bay hinterland and is a substantial alterations and addition project.  Tzannes completed the DA drawings in 2004 and it was then documented in consultation with Tzannes by a local (former Tzannes) architect, Sarah Foley of Bosanquet Foley Architects.

The simple pavilion form of the steel framed addition follows the slope of the land and celebrates its materiality with robust detailing.  Operable shading devices and louvred windows allow for easy living and all weather environmental control. All roof water is collected at one point and recycled. The large overhangs and high ceilings are inspired by the best examples of local architecture.

  • Documentation Consulting by Bosanquet Foley Architects
  • Photography by Saul Goodwin